VINONASTER FÖNIX 2M FÜGGESZTETT TALAJKÖVETŐ SORKÖZMŰVEKŐ KULTIVÁTOR (FINGERHACKE, ROLLHACKE)
VINONASTER FÖNIX 2M FÜGGESZTETT TALAJKÖVETŐ SORKÖZMŰVEKŐ KULTIVÁTOR (FINGERHACKE, ROLLHACKE)

Újra lehet pályázni erdészeti gépekre


2019. december 9., hétfő - 13:25

Ismét megnyílt az "Erdészeti technológiákra, valamint erdei termékek feldolgozására és piaci értékesítésére irányuló beruházások" című (VP5-8.6.1-17 kódszámú) pályázati felhívás. A támogatási kérelem benyújtásának utolsó határideje 2020. december 31-re módosult.

A felhívás célja az erdőgazdálkodás hatékonyságának javításához és a természetközeli gazdálkodási módok elterjedéséhez szükséges eszközök és géppark kialakításának ösztönzése, valamint az erdei termékek és melléktermékek gazdasági hasznosításához szükséges elsődleges feldolgozást szolgáló gépek és berendezések biztosítása, beleértve a lokális megújuló energia rendszer kiszolgálását, faipari feldolgozás előkészítését szolgáló gépeket, technológiát is.

Támogatási kérelmet az a személy/szervezet nyújthat be, aki/amely rendelkezik a mezőgazdasági, agrár-vidékfejlesztési, valamint halászati támogatásokhoz és egyéb intézkedésekhez kapcsolódó eljárás egyes kérdéseiről szóló 2007. évi XVII. törvény 28. §-a szerint ügyfél-azonosítóval.

A pályázat keretén belül támogatható tevékenységek az erdőgazdálkodás hatékonyságának javításához szükséges gépek és eszközök beszerzésére irányulnak, melyek:
1. az erdőgazdálkodásban használt gépek,
2. fatermékek felkészítését szolgáló gépek,
3. erdei gomba, gyógynövény és vadgyümölcs feldolgozását vagy tárolását szolgáló fejlesztések.

A támogatásra rendelkezésre álló keretösszeg a korábbi 4,00 milliárd Ft-hoz képest 6,33 milliárd Ft-ra emelkedett. Az igényelhető vissza nem térítendő támogatás összege: támogatást igénylőnként maximum 100 millió Ft. A támogatási intenzitása a Közép-Magyarországi régióban 40%, az összes többi régióban 50%.

A pályázati felhívás itt érhető el.


Finger hacke... ujjas kapa
Finger hacke... ujjas kapa

Nem alszunk téli álmot.. a legujabb projektünk... ujjas kapás szőlészeti kultivátor

Rollhacke... aktiv müvelőelemes forgókapa
Rollhacke... aktiv müvelőelemes forgókapa

VINOMASTER FÖNIX 1M PMWH függesztett félautomata járkerék vezérlésű oltvány és csemete ültetőgép


2019.10.16-án indul a Magyar Államkincstáron keresztül a mezőgazdasági termelőknek nyújtott agrártámogatások előlegfizetése, amely idén 240 milliárd forintot tesz ki - mondta Nagy István agrárminiszter pénteken sajtótájékoztatón, Budapesten.

Az év végéig a közvetlen támogatásokból mintegy 200 milliárd forintot fizetnek ki, míg a Vidékfejlesztési Program egyes terület- és állatalapú támogatásaiból 30 milliárd forint előleg kifizetése indul - mondta. Ezen túl az egységes kérelmekhez kapcsolódóan további 12,3 milliárd forintot kapnak a gazdák. Az előlegfizetéssel a gazdálkodóknak az őszi munkák zavartalan elvégzéséhez nyújtanak segítséget, továbbá biztosítják a termelők pénzügyi stabilitását, likviditását - emelte ki a tárcavezető.

Nagy István elmondta, hogy a Közös agrárpolitikában (KAP) évente közel 400 milliárd forint uniós forrású közvetlen támogatásra jogosultak a termelők, ezt az összeget uniós és állami társfinanszírozásban megvalósuló agrár- és vidékfejlesztési, valamint nemzeti és uniós piaci támogatások egészítik ki. Így a magyar agrárium évente 600-700 milliárd forint támogatásban részesül.

A támogatási rendszeren belül mind összegben, mind pedig az érintett termelők száma alapján a közvetlen támogatások, ezen belül is a két meghatározó területalapú támogatás - a SAPS (egységes területalapú támogatás) és a zöldítés - a leghangsúlyosabb, azok 170 ezer termelőt érintenek - jegyezte meg.

Közölte, hogy a közvetlen támogatásoknál a tervek szerint idén 6 százalékkal nagyobb összeget fizetnek ki a tavalyi év azonos időszakához képest. A 2019. évi területalapú támogatás összege várhatóan 75 ezer forint lesz hektáronként. Magyarország az időjárási viszontagságok miatt idén is jogosult a termelőknek emelt összegű előleget fizetni, ami azt jelenti, hogy egy minden feltételnek megfelelő gazdálkodó SAPS jogcímen 33 ezer forintra számíthat hektáronként, és aki még a zöldítési támogatás előlegére is jogosult, az mintegy 50 ezer forintnyi hektáronkénti kifizetést kaphat idén - ismertette a miniszter.

Kitért arra is, hogy a közvetlen támogatásokat kiegészítő, nemzeti költségvetésből finanszírozott tej- és húshasznú szarvasmarha ágazatot érintő egyes átmeneti nemzeti támogatásra 15 milliárd forintot fizetnek majd ki az idén.

Mészáros József, a Magyar Államkincstár elnöke kiemelte, hogy a gazdák határidőre benyújtották kérelmeiket. A kifizetés első hetében 50 ezer gazdaságnak mintegy 50 milliárd forintot folyósítanak majd.


Valami készül....
Valami készül....

Több pénz jut az erdőtelepítések támogatására a Vidékfejlesztési Programban

2019.09.03.

Megnövelték az erdőtelepítéshez igényelhető jövedelempótló és az ehhez kapcsolódó erdőápolási támogatások összegét és időtartamát a Vidékfejlesztési Programon belül erdőtelepítések ösztönzése érdekében - mondta Nagy István agrárminiszter Budapesten. A program átalakítására azért volt szükség, mert "az erdőgazdálkodás az agráriumnak az a része, amely válaszokat kínál a klímaváltozásra" - emelte ki a miniszter. Nagy István elmondta, hogy a jövedelempótló támogatások összegét a korábbi hektáronkénti 172 euróról 432 euróra emelték, a támogatás igénybevételének időtartama egységesen, minden fafaj esetében 12 évre nőtt.
Az erdőtelepítési költségek támogatása átlagosan nagyjából 20 százalékkal nő. A tölgyesek telepítése után a korábbi 2,6 millió forintról hektáronként közel 5 millió forintra, a nemesnyáras esetében 1,2-1,3 millió forintról 2,8-2,9 millió forintra emelkedik az igényelhető összeg. A miniszter közölte, hogy a támogatási összegek átalakításának köszönhetően már a ritka elegyfajok ültetéséhez is hozzá tudnak járulni, a változatosabb erdők létrehozására a gazdák további 2800 eurós támogatást igényelhetnek - írta az Agrárminisztérium.
Jelentősen növekszik az erdőtelepítések támogatására fordítható összeg - mondta Nagy István agrárminiszter - Fotó: Pelsőczy Csaba MTI
Jelentősen növekszik az erdőtelepítések támogatására fordítható összeg - mondta Nagy István agrárminiszter - Fotó: Pelsőczy Csaba MTI
Az erdőtelepítésre alkalmas - mezőgazdaságban gyengén hasznosítható - területek legnagyobb része magántulajdonban van, ezért döntöttek a Vidékfejlesztési Programban az erdészeti ágazatot érintő támogatások mértékének növeléséről. A változtatásoknak köszönhetően a jövedelempótló, az erdőápolási és az erdőtelepítési támogatások összesítésével az erdőt telepítő gazdák most 80-130 százalékkal több forráshoz juthatnak, mint korábban - közölte Nagy István.
A Vidékfejlesztési programban 12 pályázati felhívás érinti közvetlenül az erdészeti ágazatot, ezek közül jelenleg 4 nyitott. A teljes fejlesztési keret meghaladja a 106 milliárd forintot.
A tárcavezető elmondta továbbá, hogy az erdőtelepítések ösztönzése mellett fontos feladat a meglévő, 2 millió hektár erdőterület megőrzése is. A magyarországi erdők évente 4-5 millió tonna szén-dioxidot kötnek meg, ami az ország teljes szén-dioxid kibocsátásának 7-8 százaléka.
Szakmai együttműködés eredménye, hogy több pénz jut az erdőtelepítések támogatására
Kis Miklós, az Agrárminisztérium vidékfejlesztésért felelős államtitkára elmondta, hogy a szakmai szervezetekkel - a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, az Országos Erdészeti Egyesület, a Magán Erdőtulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége, Erdészeti Tudományos Intézet - közösen dolgozták ki a Vidékfejlesztési programban az erdészethez kapcsolódó támogatási összegek bővítését, az emelés mértékéről pedig egyeztettek az Európai Bizottsággal is.
Az államtitkár szerint erre a lépésre azért volt szükség, mert a program 2014-es indulásakor célul tűzték ki 20 ezer hektár erdő és 5 ezer hektár ipari célú faültetvény telepítését. Ezidáig már 5 ezer hektár erdő létesült, az elbírálás alatt lévő pályázatok pedig további 1300 hektár erdő telepítéséről szólnak. Azt remélik, hogy a támogatási összegek emelésével ösztönözni lehet majd a további erdőtelepítéseket.
Elmondta, hogy az emelt összegű támogatásokat nem csak azok igényelhetik, akik a jövőben adják be pályázataikat, hanem azok a gazdák is, akiknél az erdőtelepítés még nem fejeződött be. Azok a pályázók, akik már végeztek az erdőtelepítéssel, az emelt összegű támogatások közül az erdőápolási és a jövedelempótló támogatást igényelhetik.


Új, 600 milliós támogatás kérhető új mezőgazdasági gép és berendezés beszerzésére

2019.05.11.

Lízingdíj-támogatás igényelhető új mezőgazdasági gép és berendezés beszerzéséhez. A pénzügyi lízing hasznos finanszírozási eszköze a hatékonyság és termelékenység növelésére, ezért az agrártárca - a hitelekhez kapcsolódó kamattámogatási programjain túl - újraindítja a mezőgazdasági vállalkozások által új gépek és technológiai berendezések lízingbe vételéhez kapcsolódó támogatási programját. A programban 2019-ben összesen 600 millió forintot lehet lehívni.

Az Agrárminisztérium közleménye szerint a támogatás formája kamattámogatás, amely lízing formájában megvalósuló beruházásokhoz kapcsolódhat. Mindezt abban az esetben, ha a lízing futamideje 36 hónap, és ha a futamidő végén a mezőgazdasági termelő megszerzi a lízingelt eszköz tulajdonjogát. A kamattámogatás mértéke a lízingdíj kamattartalmának fele. Az ügylethez a kezességvállaló intézmények által nyújtott készfizető kezesség is kapcsolódhat.

A lízingdíj-támogatás mezőgazdasági gép és berendezés beszerzéséhez vehető igénybe, 2019-ben összesen 600 millió forintot lehet lehívni

Az év utolsó napjáig lehet pályázni a pénzre

A vállalkozások támogatási kérelmeiket 2019. december 31. napjáig nyújthatják be a földművelésügyi hatáskörben eljáró megyeszékhely szerinti járási hivatalhoz. A támogatás részleteit a mezőgazdasági üzemek korszerűsítéséhez, fejlesztéséhez nemzeti hatáskörben nyújtott kedvezményes hitel- és lízingdíj-támogatás igénybevételének részletes feltételeiről szóló 114/2008. (IX. 5.) FVM rendelet tartalmazza.

E rendelet szerint a mikro, kis- és középvállalkozásnak minősülő mezőgazdasági vállalkozás támogatást igényelhet:

  • a) mezőgazdasági gépek és technológiai berendezések beszerzéséhez;
  • b) az állattartó telepek korszerűsítéséhez;
  • c) a mezőgazdasági termékfeldolgozást szolgáló beruházáshoz;
  • d) mezőgazdasági gépek és berendezések lízingbe vételéhez.

A támogatás:

  • a) beruházási hitel esetén kamattámogatás;
  • b) új gép és technológiai berendezés lízingbe vétele esetén lízingdíj kamattámogatás;
  • c) az Agrár-Vállalkozási Hitelgarancia Alapítvány vagy a Garantiqa Hitelgarancia Zrt. által nyújtott kezesség, készfizető kezesség formájában igénybe vehető támogatás.

Az egy beruházáshoz igénybe vett támogatás együttes támogatási intenzitása nem haladhatja meg a 40%-ot.

A támogatás igénybe vételének feltétele, hogy a beruházás:

  • a) a fajlagos termelési költségek csökkentésére; vagy
  • b) az előállított termékek minőségének javítására; vagy
  • c) a higiéniai körülmények és az állatjólét javítására; vagy
  • d) a mezőgazdasági vállalkozás tevékenységének diverzifikálására irányuljon.

Nem jogosult a mezőgazdasági vállalkozás az e rendelet szerinti támogatás igénybe vételére, amennyiben:

  • a) csőd-, felszámolási eljárás, bírósági végrehajtás vagy végelszámolás alatt áll;
  • b) a hitelkérelem benyújtását megelőző három éven belül az államháztartás alrendszereiből juttatott valamely állami támogatással összefüggésben a támogatási szerződésben vállalt kötelezettségeit nem, vagy csak részben teljesítette;
  • c) 60 napot meghaladó, adó- vagy adók módjára behajtható köztartozása van, kivéve, ha az adóhatóság fizetési halasztást vagy részletfizetést engedélyezett számára;
  • d) gazdálkodási tevékenységével összefüggő végrehajtási eljárás alatt áll;
  • e) a kérelem benyújtását megelőző 5 éven belül jogosulatlanul igénybe vett támogatásból eredő rendezetlen tartozása van;
  • f) az azonos jogcím keretében támogatott befejezetlen projekttel rendelkezik;
  • g) az adott beruházás a Vidékfejlesztési Program 2014-2020 fejlesztési támogatásban, vagy az Európai Mezőgazdasági Garancia Alapból finanszírozható termelői szervezet támogatásban részesül;
  • h) az adott beruházás csak a meglévő közösségi vagy nemzeti előírásoknak való megfelelésre irányul;
  • i) a hitel-, illetve lízingszerződés nem HUF alapon kerül megkötésre;
  • j) nehéz helyzetben lévő vállalkozásnak minősül;
  • k) a beruházás termelési jogok, állatok és egynyári növények beszerzésére, illetve forgótőke finanszírozására irányul;
  • l) a beruházás megvalósítása a kamattámogatás vagy a lízingdíj kamattámogatás iránti kérelem benyújtását megelőzően már megkezdődött.

AGROMASTER IMPALA FFB 1000 

fa döntő-kitermelő gép BOBCAT T-770 skeeterhez (feller buncher)


AGROMASTERFÖNIX 1 M SEP GYÜMÖLCSFA ÜLTETŐGÉP


AGROMASTER IMPALA REL 145
AGROMASTER IMPALA REL 145

AGROMASTER IMPALA REL 145 FÜGGESZTETT 2 SOROS TORMA KIEMELŐ GÉP

A legújabb fejlesztésű vibrotálcás tormakiemelő gép segítségével a torma fő és mellékgyökérzete a teljes hosszukban hasznosíthatók maradnak. A földből könnyen kiszedhetők.

AGRO-PORTA
Copyrigth2019
Az oldalt a Webnode működteti Sütik
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el